En dag ska jag bygga ett slott av pengar

en film av Evin Ahmad och Ludde Falk

- Jag kände att det här var ett ypperligt tillfälle att få utforska mitt konstnärskap. Det som är så lyxigt är att jag i grunden är skådespelare, vilket gör att jag ganska lätt kan ta boken vidare till andra medium. Och Folkteatern är en perfekt plattform för detta, säger Evin Ahmad.

Filmen har hon gjort tillsammans med filmaren och Folkteater-medarbetaren Ludde Falk. Musiken i filmen är komponerad av Californiaman (Joel Igor Hammad Magnusson), som just nu även är aktuell som kompositör och livemusiker i uppsättningen Den goda människan i Sezuan på Folkteatern, då i konstellationen BF/C.

En film av: Evin Ahmad och Ludde Falk
Med musik av: Californiaman (Joel Igor Hammad Magnusson)

 

Fyra fester med film, samtal, boksläpp. 

Att hålla sig till en genre ligger inte för skådespelaren och författaren Evin Ahmad. Som en förlängning av sin debutbok En dag ska jag bygga ett slott av pengar, har hon även gjort en kortfilm som hade premiär den 27 september på Fjärde Scenen. För att fira boksläppet och för att visa filmen bjöd Evin in till fyra kvällar på Folkteatern, 27-30 september, där hon läste ur boken, visade filmen och samtalade med spännande gäster, bland andra Lawen Mohtadi, Rojda Sekerzös, Lo Kauppi och Bianca Kronlöf.

LÄS MER OM EVINS KVÄLLAR HÄR!  
 
Evin Ahmad

Evin Ahmad (Foto Mats Bäcker)

LÄS MER OM EVIN HÄR